Maak zorgen voor je naaste de moeite waard
Als niets meer vanzelfsprekend is, wordt zorgen voor je naaste complex
Als je naaste aan dementie, NAH of andere geheugenproblemen leidt vindt er vaak een karakterverandering plaats. Dit kan vrolijker en liever zijn maar ook negatiever met gemopper en weinig inlevingsvermogen. Mensen met dementie nemen vaak geen initiatief meer en herkennen je niet altijd. Zonder aanmoediging blijven ze zitten en komen tot niets of weten dingen niet meer tot een goed einde te brengen. Het gaat vaak om de simpelste dingen. Tandpasta op een tandenborstel doen lukt niet, maar zelf tandenpoetsen dan weer wel. In de auto stappen gaat de ene keer zonder problemen en de andere keer lukt het niet. Een jas aan doen en dichtritsen idem dito.
Frustrerend! Maar hoe reageer je hierop als mantelzorger?
1 op de 5 mensen krijgt te maken met dementie
Door de vergrijzing is de kans dat je in de toekomst te maken krijgt met dementie bijna 100%. Omdat je zelf patiënt bent of omdat je mantelzorger, buurman, dorpsgenoot, sportmaatje of koorlid bent van iemand met geheugenproblemen. De meeste mensen met dementie wonen thuis. Op dit moment zijn er in Nederland al 800.000 mensen die zorgen voor een naaste met dementie. 53% van deze mantelzorgers is zwaar belast, 3% is zelfs overbelast. Het aantal mensen dat professionele passende zorg kan verlenen neemt steeds verder af.
Zelf een deel van de zorg oppakken
Alleen met de nodige kennis en vaardigheden zijn wij in staat om onze naaste met dementie of andere geheugenproblemen te ondersteunen. Als je kunt inspelen op de behoefte van een naaste met dementie ontstaat er minder frustratie en raak je minder snel overbelast. Zo is zorgen vanuit huis langer vol te houden.
De Reestlandhoeve Foundation ...
..biedt ondersteuning aan mantelzorgers van mensen met dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of andere geheugenproblematiek. Waardoor het leven en zorgen voor je naaste de moeite waard blijft en je samen nog fijne dagen kunt beleven.
De Reestlandhoeve Foundation zet zich in voor:
- Een cursus van 3 bijeenkomsten voor mantelzorgers en vrijwilligers, zodat ze in staat zijn om in te spelen op alle veranderingen. We reiken concrete handvatten om samen toch een fijne dag te beleven.
- Het ontmoeten van lotgenoten, zodat je als mantelzorger het gevoel hebt er niet alleen voor te staan. Herkenning en steun zorgt voor ruimte om ingewikkelde situaties te bespreken.
- Het bouwen van een klusschuur voor deelnemers van Zorghoeve de Reestlandhoeve.
“We vinden het belangrijk dat er meer gebeurt voor mantelzorgers waarmee ze in hun kracht komen te staan.”
– Zorghoeve de Reestlandhoeve
Onze donateurs maken het verschil!
Als donateur van de Reestlandhoeve Foundation steun je mantelzorger en patiënt.
Je geeft extra kleur aan de dag in een situatie waarin er steeds minder kan. En je draagt bij aan het goede gevoel van welzijn en waarde wat leven de moeite waard maakt.
Dat geeft pas écht een goed gevoel!
Doneren kan eenmalig, periodiek of via een schenking. De Reestlandhoeve Foundation heeft een ANBI status (een algemeen nut beogende instelling). Dit houdt in dat je als donateur je giften kunt aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting*.
*N.B. I.v.m. regelgeving vanuit het bankwezen is automatisch doneren via de website op dit moment alleen mogelijk via creditcard.
Doneren kan ook door zelf een eenmalige of periodieke overschrijving te doen via je eigen bankrekening.
Als donateur krijg je:
- Elk jaar een nieuwsbrief waarin we verslag doen van de impact die je door donateurschap levert. We delen dan ook de (nieuwe) plannen en initiatieven.
- Voorrang bij benefietevenementen.
- Een (logo)vermelding op de website. Dit geldt alleen voor bedrijven en (kerkelijke)instellingen.
- Op aanvraag een overeenkomst ‘Periodieke gift in geld’, waarmee de gift aftrekbaar is van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.